Een stukje over seks

En nou maar eens een stukje over seks,
want wat hoor je daar eigenlijk weinig over?vrouw met vele borsten
Tja, daar beneden wordt natuurlijk ook niet zoveel gedacht. Er wordt gevoeld, en het lijkt wel of men heeft afgesproken dat wat daar gevoeld wordt strikt privé is.
Nu ga ik dus die afspraak doorbreken!

Mijn man en ik houden van elkaar, geestelijk en lichamelijk, en we hebben een prettig, spannend en geestig seksleven. In ons geval doet de leeftijd er niet toe. Het is eerder zo dat juist in de diepe vertrouwdheid die we met elkaar hebben, er nog steeds nieuwe kleine en prettige ontdekkingen gedaan worden.
En het is zo goed om de dag weer te beginnen na een liefdevolle nacht.

Dus tja, betekent de algemene stilte dat ‘het niet gedaan wordt’? Of is het gewoon moeilijk om woorden te vinden? Want het speelt natuurlijk wel degelijk een rol, en niet zo’n kleintje.
Wat mij betreft is het zo dat, als ik een man graag mag, erotiek zeker meespeelt. Dat betekent dan niet dat ik ‘het met hem wil doen’, maar wel dat ik het prettig vind om met hem om te gaan, en óók dat humor dan een grote rol speelt. Iemand zien zitten betekent ook met iemand kunnen lachen.

Wat volgens mij ook heel gewoon is, is dat vrouwen na de overgang geen seks meer hebben. Ik hoor dat in elk geval regelmatig. Het lijkt dan wel alsof je zegt ‘hè hè, dat hoeft niet meer want er komt toch geen kind meer van’. Terwijl de libido zich daar volgens mij niks van aantrekt.
Merkwaardig toch?

Hans en ik hebben veel plezier, grapjes, kleine aanrakingen, en verlegenheid speelt daar zeker ook een rol in, voor mij in elk geval wel. Als ik graag wil en hij geeft geen sjoege, hoe kan ik dat dan overbrengen op een aantrekkelijke wijze terwijl ik me tevens onhandig voel? Dat is dus een werkelijke kunst, de kunst om te stuntelen en toch te laten weten wat je precies bedoelt.
Ik vind het wel een wonder hoor, en een zegen, dat ons dit gegeven is.

Geplaatst in Hannekes Dagboek
4 reacties op “Een stukje over seks
 1. Beste Hanneke,

  We kennen elkaar niet, althans niet in de (lichaams)vorm. Wel zijn we ondeelbaar één dezelfde ene Mens(heid).

  Ik ben gisteren in mijn rol als droomwens-programma/project-ontwikkelaar (in spé) met twee zorgzame mensen die op termijn een hospice willen starten, onaangekondigd bij jullie huis in Cothen wezen kijken. Binnen kijken zat er niet in, maar wat hadden een mooi open gesprek met Felix. Wij zijn hem bijzonder dankbaar daarvoor!

  Nu lees ik jullie blogs. Bewonderenswaardig. Herkenbaar. Jij schrijft hier heel open en persoonlijk over sex. Vanuit het gangbare perspectief heet dat dapper. In wakkerheid kan het onmogelijk anders. Wakker zijnd leven is wezen-lijk waardevol. Vrede- en Vreugdevol Liefde leven is zingevend van zichzelf. En toch, zo open: petje af!

  Zelf ben ik 57 en feitelijk 11 jaar geleden gescheiden. Ik heb maandenlang gehuild en heb nog vele sexloze jaren intens van mijn ex gehouden. Na (of door) die echtscheiding heb ik onvoorwaardelijke Liefde leren kennen. En gaandeweg leren leven! Liefde leven is een wondermooi Godsgeschenk!

  Sinds 2009 zie ik de relatieve (droom)werkelijkheid met andere ogen en ben ik voortdurend nu een God-dankbaar mens. Het grootste geluk zit in vaak in heel kleine dingen. Er gebeurt zoveel tegelijk in mijn leventje, dat ik de hele dag wel kan doorgaan met mijn dank uitspreken.

  Ter ondersteuning van de transitie van organisaties en maatschappij doe ik no-nonsens diepgaand spiritueel mensenwerk. Ik help mensen herinneren gelijk Wie ze zijn en Wie zich zielsgraag gezien wil weten. Voor geld als het moet voor mijn levensonderhoud. Pro Deo zodra en zolang het kan. Dat is mijn passie en core-business. Droomwens-programma/project-ontwikkeling is meer een heerlijk uitdagende inkomenstenbron, waarvoor ik jarenlang aan de praktijk van mijn ontwikkelwerk in de sociale zekerheid ben opgeleid.

  Vroeg of laat lopen we als samenwerkende mensen tegen problemen aan. Dan help ik de anderen door een voorbeeld te stellen. Met tekst en uitleg aan wie het zielsgraag wil. Om moeiteloos makkelijk te leren excelleren. Want dat is wat vanzelf voortvloeit uit onze God-gelijke natuurlijke staat van Zijn. De staat van bewust aanwezig zijn in het besef te weten Wie wij woordloos zijn.

  Mooi mensenwerk doen is een uitdaging, maar de Geest in mij is voorgoed uit de fles en Liefde draagt Alles. Praktische (oud-energetische) problemen en beren op de weg zijn er zat. De kunst is simpelweg om de oorzaak ervan weg te nemen. En medemensen om liefdevol hulp te vragen. Het is bijna 00:00 uur, begin 2016: het jaar waarin wij wereldburgers met een vredig-stille spirituele Big Bang geschiedenis gaan schrijven. Ik heb er zin in en ga er voluit voor. Het resultaat ligt in Gods hand, mijn Grote Vriend. God is er altijd en overal. God is voor mij het rustpunt in mijn leven. In God is er voortdurend nu stille Vrede in de hemel op aarde! En dansende Vreugde. En stralend/sprankelend Licht. En stromende Liefde.

  Hans en Hanneke, een fijne jaarwisseling en een fysiek en spiritueel liefdevol 2016!

  Hartelijke groet,
  Peter van Leerdam

 2. erica schreef:

  Heerlijk die tekening van je, al die rondingen. Doet me denken aan afgelopen zaterdag. Ter voorbereiding op een operatie a.s. woensdag om ontspannen het proces in te gaan ging ik naar de sauna.Zat alleen in het bubbelbad heerlijk te genieten met mijn ogen dicht. Had dus niet in de gaten dat recht tegenover mij een man zat. Toen ik mijn ogen open deed schrok ik mij te pletter. De schaamte sloeg toe. Was zo bang dat hij aan mijn gezicht had gezien wat er met mij gebeurde.Raar he, terwijl ik zo blij ben met die gevoelens.En ja, gelukkig doet leeftijd er niet toe, ben 73 jaar.
  Lieve groet
  Erica

 3. Nel schreef:

  Geestig stuk over iets waar velen verlegen onder cq door worden. Dank je! Xx

 4. Irma Schepers schreef:

  Ha wat fijn Hanneke, dat je hier over schrijft. Ik deel je verbazing over hoe weinig hier over gesproken wordt. Zo jammer ook. Het is zo’n leuk onderwerp! Ik had vrijdag een gesprek met een vrouw van 62 die onthulde dat ze haar sexualiteit wil onderzoeken omdat ze voelt dat er nog een heel gebied is wat ze nog kan ontdekken. Ik vond dat zo te gek. De voelbare opluchting bij haar toen ze een beetje giegelend door de onwennigheid heen sprak over haar verlangen was ontroerend. Ik hoop van harte dat het taboe minder zal worden en wil daar zelf ook graag aan bijdragen.
  Dank dus dat je het onderwerp ter sprake brengt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*