Vervelend

Gisteren was ik achter de schermen van mijn blog bezig de spamberichten te verwijderen. Dat zijn er elke dag wel een paar, dus dat kan na een tijdje flink oplopen. Terwijl ik daarmee bezig was, zag ik opeens, dat er in de prullenbak van het programma (waaraan ik nooit aandacht heb besteed omdat ik aannam dat het slechts verwijderde spam betrof) bijna 100 berichten zaten. Ik keek voor de zekerheid even wat voor berichten dat waren en schrok van hetgeen ik aantrof, want er zaten bijna geen berichten tussen die in de prullenbak thuishoorden. Het waren bijna uitsluitend bonafide reacties op artikelen die ik op mijn blog had geschreven (daterend tot meer dan een jaar geleden) en die kennelijk door een fout in het programma ongelezen in de prullenbak waren gedeponeerd. Heel, heel vervelend.
Vervelend voor jullie, de schrijvers van de reacties, die vaak nogal wat werk hadden verricht en soms tot wel drie keer hadden geprobeerd om hun reactie geplaatst te krijgen. En vervelend ook voor mij, omdat ik veel prijs stel op deze wisselwerking.

Ik ben er nog niet achter waarom juist deze reacties niet zijn geplaatst. Het lijkt willekeurig te gebeuren. Van sommige mensen wordt alles als prullenbakwaardig aangemerkt, terwijl van anderen, het ene bericht wel wordt geplaatst en het andere niet, terwijl toch hetzelfde e-mailadres wordt gebruikt.
Ik heb inmiddels alle berichten gelezen en geplaatst waar ze horen te staan. De prullenbak is nu dus leeg.

De komende tijd zal ik regelmatig checken of ten onrechte reacties niet zijn geplaatst. Als dat het geval is, zet ik ze terug waar ze horen. Dan kan ik meteen kijken of er toch misschien sprake is van een systeem. Ik zal ook onze beheerder vragen of er misschien bepaalde instellingen veranderd kunnen worden.

Hèhè, dat zijn klussen! Nou ga ik weer verder met schrijven. Dat is ook een klus, maar op een heel andere manier.
Het wordt heel spannend, is mijn gevoel, omdat lijnen nu samenkomen en ik werkelijk niet weet waar het naar toe gaat. We zullen zien.

 

 

Geplaatst in Hans' weblog
8 reacties op “Vervelend
 1. Sofie van den Ende schreef:

  Hallo Hans, mogelijk hangt het samen met je spamfilter en de instellingen die je gebruikt. Hotmail (en live) worden door sommige providers bij voorbaat als spam gezien en als je zelf herkende spam standaard verwijdert, zou dat mis kunnen gaan.

  • Hans Korteweg schreef:

   Dank je, Sofie. Het is goed mogelijk dat je gelijk hebt, want ik heb zojuist jouw bericht (@live.nl) uit de prullenbak opgediept. Jouw vermoeden wordt hierdoor in ieder geval bevestigd. Ik geef het door aan de beheerder.

 2. PetrusCaspar schreef:

  Beste Hans,
  Kan de ‘fout’ te maken hebben met de inhoud van de berichten? Dat het bericht de prullebak in gaat, als er een ongepast/gevoelig woord in staat zoals “God”? Dat zou dan een instelling zijn. Of je die instelling wilt wijzigen, laat ik jou.

  • Hans Korteweg schreef:

   Het zou kunnen. Haha. Als dat het geval is, moet de instelling zeker worden gewijzigd. Ik wil niet dat een programma voor mij en een briefschrijver beslist welke boodschappen ongepast zijn. Brave New World. Ik leg het voor aan onze beheerder. Dank je voor de tip.

 3. Lia Gunster schreef:

  Lieve Hans, wanneer ik goed naar de tekeningen van Hanneke kijk zie ik dat haar en jouw lijntje niet meer samen hoeven te komen. Dat is al lang geleden gebeurd. Met alles erop en eraan. Jullie beiden zitten nog altijd diep in mijn hart. Warme groet, Lia Gunster-Schröter

 4. Ria Driever schreef:

  Goed dat je er achter kwam, Hans!!

 5. Victorine Franke schreef:

  Lieve Hans, idd heel vervelend, maar gelukkig doen we sinds Longchenpa niet meer aan betekenis zoeken achter de verschijnselen.
  Liefs , en benieuwd naar het samenkomen van de lijnen.

  • Anita schreef:

   Fijn dat je nu weer verder gaat met schrijven…lijnen komen weer samen …leuk en heel spannend!

   Lieve groet van Anita …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*