Levensvragen

Ik wil mij graag met een kleine groep mensen (12 tot 14 deelnemers) richten op de concrete levensvragen – werk, gezondheid, relaties, bestemming etc. Daartoe wil ik het komende jaar zes keer bij elkaar komen, twee keer een dag, vier keer een avond. Ik ben daarbij gericht op wat ik de Weg noem (de unieke gang door de tijd), de Waarheid (die stille stem die er altijd is) en het Leven (dat wat zich aan alle zelfwaarneming onttrekt).

Ik ga ervan uit dat alles wat ons overkomt een eigen antwoord verdient en dat we alle hulp krijgen om dit antwoord te kunnen geven.
Ik ga er ook vanuit dat het heel eenvoudig is. De Weg is recht voor je ogen, de Waarheid weet je in je hart en het Leven doet je vanzelf bewegen. Je hoeft er niets extra voor te doen. Het is niet hoog en ver, het is heel dichtbij – daar waar je staat zijn de grote vragen en daar waar je gaat word je het antwoord.
En ik begrijp dat het tegelijkertijd ook moeilijk is. Want het meest eenvoudige is moeilijk te zien wanneer je gedachtes razen en je hart bonst, wanneer je door hoop en vrees bevangen bent. Daarom kun je soms wel wat hulp gebruiken om de ragfijne tekenen te verstaan.

Ik stel mij voor dat wij met tussenpozen van 6 tot 8 weken bijeenkomen. De dagen (ochtend en middag) zullen beide keren op een zaterdag plaatsvinden in Driebergen, de 4 avonden op een dinsdagavond in Zutphen. De eerste bijeenkomst is op dinsdagavond 1 december in Zutphen.

Mijn werk is ‘free giving’. Dat wil zeggen dat ik geen tarievenlijst hanteer. Ik geef wat ik te geven heb en ik leef van giften. Jij bent vrij om te geven wat jij te geven hebt. Ik bemoei mij niet met hetgeen mij gegeven wordt.
Er zijn ook vaste kosten, nl. de verblijfskosten.

Laat het mij even weten als je geïnteresseerd bent. Graag via Peter Snel, de secretaris van de Stichting Zonder Einde (de stichting die ten behoeve van mijn werk is opgericht): peter.snel@worldonline.nl , tel. 070 368 02 40. Ook voor technische/administratieve vragen kun je bij hem terecht.

 

Geplaatst in Hans' weblog
8 comments on “Levensvragen
  1. Ineke van dongen schreef:

    Wil graag meedoen met de groep van Hans Korteweg
    Nondualiteit is mijn ingang

  2. sevgi schreef:

    Wauw wat mooi… ik heb me gemeld met wat vragen. Heb zeker interesse.

    Prachtig initiatief!

    Sevgi

  3. Debbie schreef:

    Dag Hans,

    Ik ben er graag bij, ik heb me opgegeven!

    Hartelijke groet,
    Debbie

  4. Heleen Peters schreef:

    Beste Hans,

    Het lijkt me bijzonder interessant om mee te doen aan jou idee om samen met enkele mededenkers
    te praten over concrete levensvragen. Een oneindig verhaal met waarschijnlijk prachtige visies, waaraan ik graag deel wil nemen.

    Hartelijke groet,
    Heleen

  5. Leonoor schreef:

    Mooi initiatief. Wij zijn hier als woongroep Contact & muziek mee bezig door samen met ons vieren te wonen (sinds 2006) en dagelijks te werken aan bewust met elkaar omgaan, 4-stemmig meditatief te zingen en muziek te maken. Een heel bijzonder proces wat wij zo met elkaar mee- en doormaken. We wensen jou en de mensen die met je meedoen veel liefde in het zoeken naar openheid in contact, door ook de moeilijkheden te benoemen komt er humus voor mooie bloemen is onze ervaring. Leonoor

  6. jan van kessel schreef:

    Dag hans,

    Ik zou graag van de partij zijn. Ik heb een paar boeken van jou, en ook van Hanneke gelezen. En je en haar woorden raken me altijd, zetten me aan tot reflectie. En toevallig of niet, ik zit net op een kruispunt in mijn leven. Sinds enige tijd ben ik zonder ouders. En ik merk dat het leven ineens weer nieuwe vragen aan me stelt, zowel mooie als pijnlijke, zowel uitdagende als taaie.

    Vriendelijke groet,

    Jan van Kessel

  7. Anja Tieleman schreef:

    Dag Hans,

    Zonder enige bedenking heb ik mij opgegeven.
    Een hartegroet,
    Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*